Datum

10 december 2023 11:30

Accommodatie

Park Groot Schijn Deurne

Na een druilerige zaterdag kregen we een aangenaam zonnetje op zondag. Alsof de goden het ons gunden om ook te stralen in deze ronde van de Beker. Coaches Gunther en Erik beschikten over een selectie van 13 man nadat er twee spelers hadden afgemeld door blessures. Zelfs kersverse vader Tom De Vos was op het appel en bij deze “dikke proficiat met jullie nieuwe spruit, geniet ervan!” Voor Jurgen was er helaas geen plaats in de kern aangezien we maar vier spelers onder de 35 op het wedstrijdblad mogen zetten. Maar niet getreurd, dat was dan weer een extra supporter aan de kant, want supporters waren er zeker 😊.

Onze tegenstander FC Stadion staat eerste in hun reeks (Vets D) met een maximale score van 30/30 en was dus zeker niet te onderschatten. Ook al omdat er een paar oud-Simikossers nu bij hen spelen, waaronder Tim Verbustel en David De Rop. Om 11h34 werd de match op gang gefloten en zoals we het van onze jonge Vets gewend zijn en ook verwachten, namen ze direct het initiatief met de neus naar voren gericht. Al na drie minuten was de druk op de verdediging van FC Stadion zo hoog, dat oud-Simikosser Tim een foute terugspeelbal trapte en Greg nam het cadeau graag in ontvangst: 0-1. De toon was gezet en we bleven de druk op de helft van de tegenstander houden. Tom VF, die al graag de flank op zocht, wist zo Martijn voor doel te vinden en die legde de 0-2 binnen na 7’. FC S. wist niet wat hen overkwam en het was Simikos dat de wet dicteerde zodat Molero op minuut 12+1/13 de flank eens voor hem nam en Jorgen de 0-3 aanbood. Voor de coaches het moment om een eerste wissel door te voeren en zo kwam Stijn spits Greg vervangen. Iets later moesten we wel noodgedwongen wisselen omdat Steven in een duel zijn voet had bezeerd, het signaal voor Yannick om de verdediging te komen versterken. Af en toe kwam FC S. eens over de middenlijn maar dan stond daar een sterke verdediging en Captain Dave hen op te wachten om het mogelijke gevaar te neutraliseren. Na 22 minuten kon FC S. de bal niet wegwerken uit hun 16 en zo belandde deze voor de voet van Martijn die zijn 2de van de dag binnentrapte (0-4). Met nog tien minuten op de klok bleven we het spel beheersen, zo werd Matti aangespeeld en die wist een mooie “solo slim” af te werken door op zijn eentje de verdediging en doelman met een paar fraaie bewegingen te verschalken. 0-5, meteen ook de ruststand.

Dit beloofde voor de 2de helft, al bleek dat de goden het genoeg vonden en zoals het weer donkerder werd, was ook het spel van mindere kwaliteit. Na acht minuten werden Greg en Steven terug ingebracht voor Martijn en Jorgen. FC S. was nu de ploeg met het meeste initiatief en zelf wisten we nog amper de combinatie te vinden. Greg werd wel alleen op doel gestuurd maar die trapte hard naast doel. FC S. paste zijn tactiek aan en begon met de lange bal te spelen, wat na 15 minuten resulteerde in een gevaarlijke actie. Tom VF werd uitgespeeld en Dave was kansloos tegen het harde schot, zowaar 1-5. Plots dan toch terug wakker en zo kreeg Greg een mooie kans maar die trof de paal. Ook wist Tom VF (die nog eens mee oprukte) de bal er niet in te krijgen en trapte van dichtbij over doel. Vrije trap van Maarten die mooi in het pak viel, maar ook hier na 2 pogingen geen doelpunt. Met nog 1 minuut te gaan handsbal van Maarten buiten de backlijn en vrije trap FC S. maar deze werd door Dave onschadelijk gemaakt. Laatste actie en zo was de einduitslag 1-5. Wij door naar de volgende ronde waar op zondag 7 januari om 10u Berkenrode wacht, weer op verplaatsing. Tot slot als gewezen jeugdtrainer van sommigen onder jullie zou ik toch willen meegeven dat de tweede helft ook telt want ook vandaag was deze minder. Alvast fijne en veilige feesten gewenst aan iedereen!