4 februari 2024 10:30

Accommodatie

Cmp: VK Simikos

17 voetbalhongerige leeuwen, dus selectieproblemen voor coach Gunther.
Goed opgelost door 5 verse spelers na de rust op het veld te droppen en anderen die nog niet vervangen waren de laatste 20 minuten terug te laten opdraven. Zo had iedereen toch ongeveer driekwart match gespeeld.
JDC was in de loop van de eerste helft al vervangen door Olli tgv verrekking die hij opliep toen hij op doel trapte.
Cantincrode staat achter ons in de rangschikking en ginder zijn we in de heenronde met 1-3 gaan winnen, maar ervaring heeft ons geleerd dat dit niet altijd iets wil zeggen.
We begonnen stevig aan de match en drukten Cantincrode op de eigen helft. Na vijf minuten kopte Shaun een corner van Gunther tegen de netten en we stonden 1-0 voor.
We bleven goed combineren en we leken af te stevenen op een vlotte overwinning, maar na een kwartiertje begon de motor te sputteren. Niet dat Cantincrode kansen creeerde maar ons vlotte samenspel van het eerste kwartier was in geen velden of wegen meer te bekennen.
Zo kabbelde de match naar de rust. De vervangers konden echter ook het tij niet keren. Tweehonderd procent inzet van iedereen, maar te veel slordige passen.
De tot dan toe sportieve match werd dan ontsierd door overdreven kritische uitlatingen aan het adres van scheids Luigi. De brandjes werden echter geblust met een tweetal gele kaarten.
Cantincrode voelde echter dat de gelijkmaker er in zat en zette ons nu onder druk. Goalie Wim moest een paar keer zeer alert reageren om zijn clean sheet te verdienen.
Op het einde lag het spel nog even stil na een kwetsuur van de C-doelman na contact met Kevin, maar vlak daarna klonk het verlossende fluitsignaal.
Oef, voetballend kon het beter, maar met inzet toch 3 puntjes thuis gehouden.