Datum

28 januari 2024 10:30

Accommodatie

Cmp: VK Simikos

Op een frisse zondagochtend stond er een spannende wedstrijd op het programma tussen Simikos en Cantincrode. Simikos, de autoritaire leider in de competitie zonder puntenverlies, stond klaar om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Echter, vanaf het begin van de eerste helft leek het alsof Simikos niet meer zo scherp was als voorheen. Er moet duidelijk aan gewerkt worden, want de laksheid was vanaf de aftrap merkbaar.
De precisie ontbrak vaak bij de laatste pass, waardoor kansen niet optimaal benut werden. Gelukkig konden we vandaag rekenen op het geklungel van de tegenstander. Bij een afgemeten voorzet van Vince naar Gregory probeerde een verdediger van Cantincrode de kans tot scoren te beletten, maar werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Als we het zelf niet doen, zorgt de tegenstander wel voor een doelpunt.
Na een rustige eerste helft zonder verdere hoogtepunten, begon de tweede helft veelbelovend voor Simikos. Via een bedrijvige Martijn werd al snel de 2-0 gescoord. Cantincrode gaf zich echter niet zomaar gewonnen en scoorde de 2-1. De spanning nam toe en Simikos begon te wankelen, maar brak niet. Het was bijzonder om te zien dat een middenmotor uit het klassement het de leider zo moeilijk kon maken.
Cantincrode verhoogde de druk en verdedigde scherp, maar die gretigheid zorgde uiteindelijk voor een fout op Gregory in het strafschopgebied. Gregory zette de penalty zelf succesvol om, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor Simikos. De tegenstander was gebroken en de ruimtes begonnen te vallen waar Simikos gretig van kon profiteren. Iggy brak door langs de flank en zette de bal keihard voor, waarna Gregory deze verder in doel devieerde. Niet veel later vond Igmar zelf ook de weg naar het doel, nota bene met zijn hoofd! Het stond inmiddels 5-1 voor Simikos.
Om Cantincrode helemaal gedemotiveerd naar huis te sturen, werkte Jurgen nog knap af nadat hij alleen voor het doel kwam. De verdediger van Cantincrode mocht bovendien nog wat gejen in ontvangst nemen, dat konden de meegereisde supporters wel smaken. In deze tweede helft kwam het échte Simikos gelukkig terug naar boven. Hopelijk kunnen we dit niveau voor de rest van het seizoen vasthouden. Er wordt daarvoor ook een warme oproep gedaan aan het ganse team om weer even frequent & met dezelfde toewijding te komen trainen als in het begin van het seizoen. Ieder moet zijn verantwoordelijkheid hierin nemen! Op die manier kunnen de tegenstanders vanaf minuut 1 bij de keel gegrepen worden en geen moment de illusie krijgen punten af te kunnen snoepen van het grote Simikos!