Accommodatie

Cmp: VK Simikos

Verslag Simikos – Valaarhof:

Het was de eerste koudere zondagmorgen van het jaar en de Simikossers van de 3e ploeg moesten het opnemen tegen de doorwinterde 5e reservespelers van Valaarhof.
Omstreeks 9u30 is het normaal verzamelen voor onze ploeg, al nemen enkele spelers(heeft het werken in het onderwijs hiermee iets te maken?) dit uur maar zeer licht op. Sommigen beweren op tijd te zijn, terwijl ze duidelijk 2 minuten te laat aankwamen.
Maar wat dan gezegd van onze tegenstanders. 3 spelers waren mooi op tijd om 9u30. Vervolgens was het muisstil tot ongeveer 10u wanneer er nog 2 spelers arriveren. Er werd ons verzekerd dat ze met 11 gingen zijn.
Wat uiteindelijk ook zo was. De 11 spelers van Valaarhof waren tijdig klaar geraakt voor de wedstrijd.
Vanaf minuut 1 nam den 3 de wedstrijd in handen. De ene vlotte aanval na de andere werd mooi in elkaar gestoken.
Zoals alle andere verslaggevers dit seizoen steek ik hiermee wat vingers in het mooie achterste van onze “trainer” Erik de Grote!
Deze aanvallen hebben dan ook niets te maken met de donderdag trainingen van Fosco die minutieus(1 speler meer of minder verpest de volledige training) worden voorbereid om in elke speler het beste naar boven te halen.
Excuseer, ik wijk af.
Het enige spijtige van al die mooie aanvallen was dat de laatste pass ofwel door of aan Yannick Marynissen werd gegeven, voor de gelegenheid op de rechterflank geposteerd. De ene kans na de andere werd gemist. Maar met zijn laatste krachten gaf hij een mooie panna en in het gerommel daaropvolgend ging de bal voor 3-0 via een lichaamsdeel van Yannick binnen.
Iets daarvoor en tussen al die gemiste kansen van Yannick zag Greg zijn kans mooi om er dan maar 2 binnen te jassen. Zijn 2 goals waren niet veel speciaals maar zijn bal op de lat had de mooiste van het seizoen kunnen zijn geweest. Maar zoals steeds, de lat is ook naast. Dus meer vertel ik hier niet over.
Joue le Jeux Monsieur.
Valaarhof werd echt volledig op een hoopje gespeeld. Het leek zelfs of ze stonden maar met 9 spelers (waarvan 4 supporters) op het veld.
Als het na 15min 7-0 had gestaan, moesten ze niet klagen. Maar zoals reeds gezegd was het maar 3-0 door al de gemiste kansen van Yannick.
In de 16e minuut schoof de zeer secuur spelende middenvelder van Simikos mee en werkte zeer beheerst af. Soms word deze speler wel eens in 1 adem genoemd met Gattuso, Timmy Simons en Zidane. Iedereen weet over wie het gaat dus is hij zo nederig dat hij liever niet heeft dat zijn naam vernoemd wordt in het verslag.
Het is me niet meer helemaal duidelijk wanneer Greg zijn 3e en 4e gemaakt heeft maar het zou in de eerste helft kunnen gebeurd zijn.
Nog het vermelden waard in de eerste helft, Micha stond voor de gelegenheid in de goal en werd door Kenneth en Fosco naar voren gestuwd om eens mee te gaan omdat hij volledig verkleumd in doel stond te niksen. Na een mooie rush werd zijn schot geblokt door de doelman van Valaarhof.
Dit had zeker een episch moment kunnen zijn dat nog lang in de geschiedenis van Simikos vermeld ging worden. Maar niet dus.
Rust.
2e helft werd aangevat met 3 wissels. Stijn Hendrickx was door Erik in de eerste helft geposteerd op de rechtsmidden, centraal midden en spits. Stijn had echt voor 3 gespeeld maar mocht toch niet gaan rusten. Maarten M mocht centraal invallen voor Kenneth, Matti viel in voor Fosco die voor de gelegenheid de volledig verkleumde Micha verving in goal, Joren mocht invallen voor Greg in de spits. Yannick werd uit zijn lijden verlost en mocht gaan rusten. Een invaller was niet nodig. Micha mocht ook op het veld blijven zodat Stijn maar op 2 posities meer moest spelen.
Vraag me niet hoe maar Stijn kan alles wat Erik van hem vraagt.
In de 2e helft volledig hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Valaarhof kan geen 2 passen achter elkaar geven en Simikos speelde voetbal waar de Galacticos nog van zouden bijleren.
Achteraan werd de verdediging goed geleid door de uit blessure terugkerende Maarten.
Alle aanvallen vertrokken bij onze metronoom Matti, die dan weer al zijn ballen kreeg van een uitmuntend spelende keeper. Matti bleef maar balletjes opzij leggen. Het leek erop of hij wilde geen doelpunt maken. Misschien dacht hij dat ze niet gingen tellen in de topschutterstand maar waarom zouden deze niet tellen? Dacht hij dat we 9 tegen 9 speelden? Dacht hij dat Valaarhof te slecht was? In een volgend verslag zal hij met een verklaring moeten komen.
Na een zeer slordig eerste kwartier, waarin Micha de rol van Yannick overnam, op het vlak van kansen missen en laatste passes, kwam er weer wat tempo in de wedstijd. Joren zag zijn moment gekomen en maakte 3 ongelooflijk prachtige doelpunten die ondergetekende niet zag wegens het voeren van diepe gesprekken met onze supporters.
De zeer sympathieke Glen De Ridder en Jeff Vlaminckx moesten tappen voor de talrijk opgekomen supporters van den 3 maar vonden tussen al die drukte toch nog wat tijd om via het terras ons naar de overwinning te duwen.
Maar wat niemand ooit had kunnen dromen, moest nog gebeuren. De spelers/supporters van Valaarhof dachten even dat de keeper van Simikos niet aan het opletten was in zijn doel en ondernamen een zeer moedige doelpoging. Van z’n 50 meter afstand trapte de zeer bekwame Valaarder/Valaarhoffer naar het doel van Simikos. De bal ging perfect binnengaan onder de lat. Steven gaf nog wat volkomen onnodige aanwijzingen mee aan de keeper van Simikos. Deze zag de bal uiteraard perfect aankomen en met een kattensprong werd deze poging Higuita-gewijs uit zijn doel gehaald. Meteen hierop volgend sprong de keeper recht en liep rechtstreeks naar het doel van Valaarhof om de bal met een grondscherend schot perfect in het hoekje te droppen. Dit is een doelpunt voor de geschiedenisboeken van Simikos. Over 50j wordt hier nog over gesproken.
In de laatste minuten van de wedstrijd werd er ook nog een bal via Micha in het doel van Valaarhof gewerkt.
Na deze deugddoende overwinning en wedstrijd mochten de leeuwen gaan rusten.
Alle spelers die mee aan deze overwinning hebben gewerkt, zullen dit niet snel vergeten. Kleine bloemlezing van reacties na de wedstrijd:
Vince Van De Vliet: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Kolkende sfeer in het stadion. Spijtig dat ik geen goal kon maken vandaag maar ik heb zeker mijn best gedaan. Ik hoop dat ik met mijn acties heb kunnen bijdragen aan de overwinning vandaag. Mijn volledige familie was hier vandaag aanwezig dus ik had wel graag een doelpuntje meegepikt”
Kevin De Kimpe: “Van een keeper zoals wij in de 2e helft hadden, kan ik nog veel leren”
Erik Buys: ”Ik ben blij dat mijn tactische blunder(red: Yannick Marynissen op rechtsmidden) van de eerste helft ons geen punten heeft gekost. Voor het overige ben ik heel blij hoe de ploeg vandaag omging met de zeer moeilijk omstandigheden. Volgende week zondag zal ik bij een overwinning zeker 3 tournee generales betalen.”
Maarten Marynissen: “Ik ben blij dat ik na mijn blessure terug op dit niveau kon spelen. Met een keeper zoals de onze is het altijd gemakkelijker voetballen. Spijtig dat Erik mijn potentieel niet ziet op de linkerflank maar ik ben blij om centraal achteraan te mogen spelen”
Michaël Dhondt: “Ondanks mijn vele missers houd ik toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Volgende week vliegen deze ballen er wel in. Anders mogen mijn ploeggenoten me zeker tot natte gazet stemmen.”
Stijn Hendrickx: “Ik ben blij dat ik na vorige week, me deze wedstrijd WEL kan herinneren.”
Yannick Marynissen: “Ik ben zeer blij met mijn doelpunt. Vraag me niet hoe maar de bal ging erin. Voor het overige was ik wel heel blij om de historische goal van onze keeper te mogen meemaken.”
Matti Van Minnebruggen: “Na mijn lange carrière bij Beerschot, Berchem en eerste ploeg van Simikos ben ik heel blij om met deze toppers te mogen meespelen. Nooit ben ik beter omringd geweest. Ik ga proberen mijn niveau nog iets op te krikken zodat ik niet meer uit de toon val. Vooral van onze keeper in de 2e helft kan ik nog veel bijleren.”
Jeffrey Molero: “Spijtig dat ik deze wedstrijd heb moeten verlaten wegens te principieel”
Christophe Petit: “Spijtig dat ik er niet kon bij zijn maar de verwenning van mijn partner kwam nu even op de eerste plaats. Kleine opmerking op de historische goal: ik had deze nog mooier kunnen binnentrappen”
Gregory Degroote: “Zeer blij met mijn 4 doelpunten vandaag. Ik ben ook zeker blij dat ik vandaag bij geen enkel opstootje betrokken was en dat ik deze keer niet overkwam als een zogenaamde John.”
Alle afwezigen: “Spijtig dat we er niet bijwaren.”
Keeper 2e helft aka Fosco: “Een heel gewone voetbalochtend. Niets dat ik niet gewoon ben. 😊”
Maxim Vermeerbergen: “Ik heb spijt van al mijn onnodige opmerkingen op mijn leukste ploegmaat Tom De Vos. Sorry voor mijn achterlijk gedrag.”