14 december 2023 20:30

Accommodatie

Koningshof - De Pheyp

Verslag Koningshof – Simikos

Een sombere donderdagavond in december zou vele spelers/ploegen niet aanspreken om er een leuke wedstrijd van te maken, maar sinds een 3-tal jaar is donderdagavond voor de vele spelers van de 3e ploeg een wekelijkse hoogdag. Even een paar uur weg van vrouw en kind(eren), het hoofd leegmaken tijdens een training na een lange werkdag om vervolgens de dorst te lessen met de gebruikelijke trippeltjes of pintjes.
Uiteraard kon Koningshof dit niet weten maar door de wedstrijd van zondag te verplaatsen naar donderdagavond, tekenden ze op voorhand hun doodvonnis. Niets zo gevaarlijk als een donderdagavond tegen de 3e ploeg.
We trapten de wedstrijd op gang en grepen de tegenstander meteen bij de keel. Ze werden letterlijk van het kastje naar de muur gespeeld. De eerste aanvallen werden niet altijd zuiver afgewerkt maar er werd zeer mooi voetbal gespeeld.
Na een mooie combinatie op het middenveld tussen Fosco, Matti en Sez belandde de bal bij Tom V die via een 1-2-tje met Jorgen Willems de linkerflank van Koningshof helemaal tureluurs speelde. Tom legde de bal terug tot bij Fosco die in 1 tijd voorzette naar Jurgen G, die er met een banaanschot 0-1 van maakte. Tot zijn eigen verbazing lag de bal in het net want hij dacht dat de bal over was gevlogen. Dit werd gevolgd door een vreemde viering waarin we Jurgen moesten overtuigen dat hij een wereldgoal had gemaakt.
Bij de volgende vlotte aanval werd Jorgen vrijgespeeld in de backlijn die zijn tegenstander helemaal zot draaide, waardoor deze jonge bewoner van een villa, niet meer anders kon dan hem foutief neer te leggen. Penalty voor Simikos. Ikzelf, Fosco, ben de vaste penaltynemer en stapte dus naar voor om dit varkentje even te wassen. Was het het jonge vaderschap, was het de derbystress, was het een graszode die verschoof zoals bij Beckham of gewoon overmoed, maar deze penalty werd over getrapt. Bij vragen kan u zich altijd richten tot enkele supporters die hiervan beeldmateriaal hebben.
Om deze gemiste kans door te spoelen, werd 1 minuut later Jorgen door Jurgen met een magistrale voorzet vrijgespeeld voor de goal zodat hij met een overhoeks schot via de paal, er 0-2 van kon maken.
De volgende 20 minuten waren van een zelfde zeer hoog niveau waardoor Koningshof geen voet aan grond kreeg. Zelfs voor de scheidsrechter ging het af en toe te snel maar deze brave man kwam er wel mee weg. Al vonden de spelers van Koningshof, die zelf ook niet konden volgen met het tempo dat de 63-jarige man dit wel zou moeten kunnen, en begonnen hem dan maar meerdere malen uit te schelden en te betichten van een Simikos-man te zijn.
25 minuten na de 0-2 dacht Jorgen eens iets terug te doen voor Jurgen en legde hij de bal panklaar voor hem zodat hij zijn 2e van de avond kon maken. 0-3 na 35min.
De eerste helft werd afgesloten zoals hij was begonnen, met prachtig voetbal. De talrijk opgekomen supporters waren aan het genieten van hun pintjes en het geleverde spel. Nog even enkele spelers in de bloemetjes zetten die niet altijd even veel vermeld worden. De verdediging met als flanken Tom V en Steven S speelde een ijzersterke 1e helft. Door hun man geen enkele keer een bal te laten controleren, konden we als ploeg zeer hoog druk blijven zetten en aanval na aanval lanceren. Steven kreeg zelfs een nieuwe bijnaam Stievie. Hart-emoticon. Steven liet ook 2 pré-assists optekenen.
Ons legendarisch centraal verdedigend duo Maarten en Kenneth stond pal bij elke bal en niet enkel omdat het rijmt. Het gemak waarmee zij op hun oude dag nog verdedigen tegen de jonge sterke veulens, is van ongekende waarde voor de ploeg. Het grote voordeel om twee reuzen van meer dan 190cm achteraan te hebben, is eveneens ontegensprekelijk.
Martijn liet bij zijn terugkeer na enkele maanden afwezigheid ook een zeer sterke indruk achter. Als pivot vooraan in de punt is hij de kapstok waaraan het middenveld en de flanken zich ophangen.
Rusten geblazen. Jurgen, Martijn, Steven en Tom mochten gaan rusten en werden vervangen door Stijn, Vince, Jelle T en Yannick.
Na zo een geweldige eerste helft was het even zoeken in de 2e helft naar het juiste ritme.
Koningshof kwam ook iets beter in de wedstrijd en dit resulteerde in enkele kleine kansjes maar deze werden door gelegenheidskeeper Jelle R vakkundig ongevaarlijk gemaakt.
Jorgen W was ter vervanging van Martijn in de punt gaan spelen. Hij deed in de punt gewoon wat hij op de flank deed, zijn tegenstander kapot spelen. Hierdoor werd hij weer foutief afgestopt en kreeg Simikos een 2e penalty. Fosco wilde liever niet trappen maar werd door zijn ploegmaten aangespoord om zijn 1e gemiste penalty recht te zetten, of was het een list van Sezgin en Jurgen om niet de enige spelers te blijven met 2 gemiste penalty’s in 1 wedstrijd. De penalty was beter getrapt dan de 1e maar Keeper Benji was lang genoeg blijven wachten om ook deze af te stoppen. Natte krant => Fosco
Bij de eerst volgende aanval van Koningshof werd er ook nog een gescoord door hen waardoor het leek of de spanning terug in de wedstrijd kwam. Maar eigenlijk was dit op geen enkel moment zo.
In minuut 75 vond Simikos het welletjes en werd Fosco goed vrijgespeeld door Matti, die vervolgens inspeelde op Martijn, die de keeper omspeelde en rustig binnenlegde. 1-4 en wedstrijd gespeeld.
In minuut 85 veroverde Matti de bal op het middenveld en speelde in op Jurgen, die zijn 3e van de avond maakte en de vernedering compleet maakte voor Koningshof. 1-5
Nog een eervolle vermelding voor de jonge speler van Koningshof die neerkijkt op gewone rijhuismensen. Na een fout op de voet van ondergetekende kreeg hij zijn 2e gele kaart en mocht hij vroegtijdig gaan rusten.
Nog een eervolle vermelding, Yannick M heeft altijd gezegd dat hij enkel op de rechtsback positie kan spelen. Erik wilde dit toch eens testen en plaatste hem in de 2e helft op de linkerbackpositie. Ik denk dat hij van geluk mag spreken dat ik 2 penalties heb gemist, want het prachtige naast de bal trappend, onder de bal door springend, gewoonweg vallend werk hij heeft verricht in de 2e helft was van een ongezien klasse.
Nog een eervolle vermelding over onze laatste officiële verlieswedstrijd. Op 30 oktober 2022 verloren we onze laatste wedstrijd. Dit was thuis tegen de jonge knapen van IkDien. Momenteel zijn wij dus 1 jaar en bijna 2 maanden ongeslagen. In wedstrijden is dit momenteel 30 wedstrijden waarvan 6 gelijke spelen en 24 keer gewonnen! Laten we deze reeks nog even voortzetten.
Meer moet dit niet zijn op een donderdagavond. Ik, als jonge vader van Mateo, zag dat het goed was en kon tevreden huiswaarts keren. Na de wedstrijd werden er nog enkele pintjes op de gezondheid van Mateo gedronken, nakeuvelend over een wederom legendarische voetbalavond van de 3e ploeg.