Datum

10 maart 2024 10:30

Accommodatie

Cmp: VK Simikos

Veel volk op het wedstrijdblad. Bij ons 17 en bij Sint-Michiel (hierna gemakkelijkheidhalve afgekort tot SM)18, waarvan 17 aaanwezig.
Dave en Wim besloten om eens van job te wisselen. Wim dus in de goal en Dave op de linkerback.
Ginder wonnen we met 0-2, maar de ervaren kenner langs de lijn merkte al direct op dat dit niet dezelfde ploeg was. Hun derde plaats in het klassement wees ook al in die richting.
SM begon dan ook meteen stevig aan de match, maar toch kregen wij na 5 minuten de eerste grote kans; actie met Ivo en Kevin bracht JDC allen voor doel, maar de SM- doelman redde op de lijn.
Twee minuten later volgde een mooie aanval van SM. Voorzet naar de tweede paal en de SM-aanvaller stond alleen en werkte koel af. 0-1.
In de 22ste minuut trapte SM een mooi aangesneden corner en weerom stond een speler vrij aan de tweede paal en die kopte overhoeks binnen. 0-2.
We bleven knokken en rond de 30ste minuut plukte Kevin na een mooie simikosaanval de bal op zijn gekende manier uit de lucht en knalde de 1-2 op de bordjes.
Spijtig genoeg kregen we enkele minuten voor rust de derde tegengoal binnen. Een lullig stil voorzetje rolde achter Wim over de lijn.
Verse krachten na de rust zouden ons terug in de wedstrijd moeten brengen, maar SM trapte de bal al direct op de kruising. Vijf minuten later werd er slecht uitverdedigd en de beste speler van SM kreeg de bal zo maar in de voeten gespeeld. Hij aarzelde niet en het was 1-4.
Rond de twintigste minuut weer aanval van SM en het was 1-5.
We bleven knokken en Dave kreeg de bal binnen de backlijn in de voet, zette zich door tussen 3 SM- ers en trapte de 2-5 binnen.
30 ste minuut: corner van Stefan en Dave komt tegen de kruising en Antonio duwt de afvallende bal binnen. 3-5.
Een minuut voor tijd mooie pass van Antonio naar Stefan die helemaal allen voor doel stond en deze kans niet liet liggen. 4-5, en dat was meteen ook de eindstand.
SM was de verdiende winnaar maar onze verdienste was dat door onze inzet ze op het einde nog met een serieus ei zaten.
Misschien kan doelman Dave toch nog een tweede carrière als spits overwegen?