Datum

3 september 2023 11:00

Accommodatie

Fort van Merksem

Hoewel het gerucht de ronde deed dat Atlanta, vorig jaar uitgesproken kampioen in onze reeks, zou stoppen bleek een toogverzinsel.
Met 16 spelers trokken we naar het fortje in Merksem, vast besloten om onze huid duur te verkopen. Onze twee aankopen Tim en Maarten speelden goed mee in onze geoliede machine.
Na vijf minuten vuurde Koen een pegel af vanop 22.5 meter en de doelman stond aan de grond genageld: 0-1.
We gingen op ons elan door, met enkele mooie combinatiedriehoekjes, zodat Atlanta weinig of geen kansen kregen.
Een enkele keer waren ze wel gevaarlijk, maar dan dook een alerte doelman Wim met doodsverachting in de voeten. Spijtig genoeg viel onze draaischijf op het middenveld (JDC) uit met lichte verrekking.
Vlak voor de rust verhoogde Atlanta de druk en toen onze verdediging de bal niet weg kreeg,profiteerden ze ervan om de 1-1 te maken.
Enkele minuutjes later werd een afvallende bal na een corner (die al van de lijn gekeerd was door Maarten) keihard binnengetrapt. Wim pakte de bal nog, maar hij was achter de lijn geweest. Tot onze spijt moesten we dus met een 2-1 achterstand gaan rusten.
De tweede helft vielen 4 verse krachten in en we lagen zeker niet onder in de wedstrijd. Toch kon Atlanta na een snelle counter de 3-1 maken.
In de 28 ste minuut kon Antonio op kracht door de A-verdediging slalommen en de 3-2 tegen de netten van zijn ex-club prikken.
Er volgden dan nog een spannende tien minuten, waar Atlanta tegen zijn doel gedrukt werd, maar we kregen de 3 de goal er niet in. Spijtig, want een gelijkspel had zeker verdiend geweest.