Datum

11 september 2022 10:00

Accommodatie

Sportcomplex Vic Covelier

Om 10 u spelen in Edegem is vroeg, zeker voor sommigen onder ons die de avond daarvoor een feestje hadden.Enfin, de mist trok geleidelijk op en onze 16 leeuwen stonden klaar om Belgica met haar en huid op te peuzelen. Wel even slikken toen Dave al na 2 minuten moest uitpakken met een spectaculaire redding. Belgica is een stevige ploeg, met enkele grote jongens, die de bal regelmatig naar voor knalden. Toch konden we na 15 minuten op voorsprong komen. Pass van Ronny naar Johan DC die van op de backlijn de bal mooi onder de lat binnenschilderde. 0-1. Vlak daarna moest Dave weer alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Vijf minuten voor tijd legde Jan de bal panklaar voor Ronny, maar die verkwanselde de kans op de 0-2 door te opteren voor een lobje ipv een schuivertje over de grond. Net na de pauze kreeg Ivo een rode kaart voor een, weliswaar te late tackle in de middencirkel. Maximum geel, maar zeker geen rood. Vanaf we voor stonden was ook de onpartijdigheid van de scheids zoek. Rond de 20ste minuut scoorde Belgica de gelijkmaker na een mooie aanval. 1-1. Zowel Krystian als Jan werden mooi diep gestuurd, maar werden foutief gestopt binnen de backlijn en “alleen door”. Met 10 tegen 12 is het moeilijk voetballen! Vijf minuten voor affluiten kon de vinnige nummer 10 van Belgica de winninggoal tegen de netten trappen. 2-1 de boot in met een zeer wrange nasmaak. Theo