Vijftien vroege vogels waren bereid om de geelzwarte kleuren te gaan verdedigen in Edegem.
Kevin voelde tijdens de opwarming een spier in de kuit knappen;waarschijnlijk een scheurtje en een tijdje buiten strijd. Toen waren we nog met veertien.
Er was zelfs een officiële scheids aangesteld.Ik dien wist dit niet en ei zo na was de match al gestart met hun gelegenheidsarbiter.
Dat Ik dien niet meer het staartploegje was van enkele jaren geleden wisten we van vorige confontratie. Net zoals bij ons is er een verjonging doorgevoerd.
Het terrein lag er vrij hobbelig bij, wat het edele voetbalspel niet ten goede kwam.
Ik dien drukte ons de eerste 20 minuten helemaal op onze helft. Holderdeboldervoetbal van onzentwege maakte dat we de bal amper buiten onze eigen backlijn kregen.
Rond de 10de minuut duwde Dave een pegel tegen de lat en tot tweemaal toe kon een speler van Ik dien de afvallende bal eerst raken. De tweede zat er in: 1-0 en op achtervolgen aangewezen.
Enkele minuten later trapte Dave een uittrap recht in de voeten van een Ikdiener en die nam het geschenk beleefd aan. 2-0 en ondergetekende vreesde voor een serieuze pandoering.
We kwamen stilaan toch meer in de match en af en toen over de middellijn.
Krystian ging op kracht door op rechts en zijn voorzet belandde voor de voeten van Ivo die de botsende bal binnenwerkte. 2-1.
Vijf minuten voor de rust trapte Shaun een verre pass naar Krystian die helemaal alleen stond en rustig de tweede tegen de netten knalde. 2-2 en de wereld zag er plots weer veel vrolijker uit.
Na de rust kregen we veel meer ruimte. Ik dien had zich waarschijnlijk de eerste 20 minuten helemaal opgebrand.
Negen Simikossers op de laatste donderdagtraining zal ook wel meegespeeld hebben.
Toch kregen we na 10 minuten na een splijtende aanval van ID weer een goal tegen en werd het 3-2.
De rest van de match gingen we op zoek naar de gelijkmaker en rond de 20ste minuut was het zover. De bedrijvige Stefan zette voor en een ID-verdediger verschalkte zijn eigen doelman.
We bleven druk zetten en een ID-er trapte nog tegen de eigen doelpaal, maar konden niet meer scoren.
Al bij al leuke, sportieve match en met het gelijkspel kunnen we leven.