Verslag van de wedstrijd Moeders - Simikos Specials

Eksterdreef 2/O
2900
Schoten
tel. 03 658 18 08

Zoals elk jaar was het nu ook weer, volgens onze traditie, een wedstrijd van de moeders tegen de D ploeg.

Ook dit jaar mochten we rekenen op enkele dames die ons elftal kwamen versterken die door Niko Vanzeebroeck werden opgetrommeld. In totaal waren ze nu met 11 dames tegen 10 spelers van de D ploeg. De sfeer zat er al goed in in de kleedkamers. Beide teams waren erop uit om een leuke  wedstrijd te spelen. Voor de wedstrijd werden er foto's getrokken van beide ploegen als aandenken aan deze wedstrijd. We speelden telkens per wedstrijd 20 minuten. Voor verschillende dames was het de eerste keer dat ze deelnamen aan deze wedstrijd en bleek voetbal allemaal niet zo simpel maar ze hadden veel plezier. Daar draait het uiteindelijk om.

De eerste helft ging redelijk zowel voor de dames als de mannen. Bleek wel dat de mannen gemakkelijker konden scoren en de moeders wat problemen hadden om de juiste richting aan de bal te geven. Geleidelijk kwamen ze meer en meer aan de bal en konden ze ook tegenscoren zodat de rust werd gehaald met een score van 5-1. Iedereen was even aan een rustpauze toe. Ze konden allemaal rustig even napraten over de goeie momenten dat ze al hadden gehad en hoe ze het in de volgende speelhelft gingen aanpakken.

Na de verdiende rust konden we met goede moed beginnen aan de tweede helft. De fysiek begon nu ook mee te spelen en zwaar door te wegen. Hier waren er verschillende dames die niet meer vooruit konden maar uiteindelijk wel zo goed mogelijk bleven volharden. Geregeld werd de stand opgevoerd door de mannen en bleek het voor de dames moeilijk om ook te scoren. Ondanks waren ze met voldoende spelers voor de goal maar bleek Ian, de keeper, in goede doen en slaagde hij erin om heel veel ballen tegen te houden of zelfs te pakken. Verschillende prachtige momenten werden genoteerd waarin Ian al op de grond lag alvorens er naar goal werd getrapt maar hij er telkens in slaagde de bal te kunnen pakken. De wedstrijd werd afgesloten met een 9-2 overwinning van de mannen.
Nu was het tijd om te gaan douchen en daarna boven iets samen te drinken in de cafetaria.

Gezamelijk werd boven naverteld over de wedstrijd en werd er gezellig ondereen leute gemaakt.
Een avond die we moeten onthouden en zeker komend seizoen in de zaal opnieuw organiseren. In ieder geval is dit seizoen nog een buitenwedstrijd op 06/06 moeders tegen de D-ploeg met na afloop eindeseizoensviering met barbecue.