Januari 2022 -

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Januari 2022

Januari 2022

BESTE WENSEN

Na de geslaagde vaccinatiecampagne had niemand verwacht dat wij terug in een golf zouden belanden. Terug strengere maatregelen en activiteiten zoals ons Kerstfeestje en Nieuwjaarsreceptie op de schop. Gelukkig kon de Sint toch nog op coronaprove wijze langskomen. Maar nog belangrijker is dat aan onze sportactiviteiten niet geraakt werd zodat onze spelers, van jong tot oud, hun geliefde sport konden blijven beoefenen. En hopelijk kan dit in 2022 zonder problemen verder gezet worden. Immers: de kaarten voor het behalen van de verbondstitel (de eerste in onze clubgeschiedenis) hebben immers nog nooit zo gunstig gelegen. Het zou alvast de kers op de taart zijn bij onze 50ste verjaardag. Hopelijk kan die ook op waardige wijze gevierd worden (suggesties zijn altijd welkom).

Wij wensen iedereen daarom een goede gezondheid toe, nu nog meer dan andere jaren, zodat al die mooie vooruitzichten optimaal kunnen gerealiseerd worden.

 

SPORTIEF OVERZICHT SENIORS

De winterstop biedt een ideaal moment om terug te blikken op de heenronde (hoewel sommige teams er al de 1ste match van de terugronde hebben opzitten).

Onze seniors 1, 2 en 3 bezetten in dezelfde volgorde de plaatsen 1, 2 en 3.
Na 9 winstwedstrijden (met de memorabele monsterscore tegen Koningshof als hoogtepunt) temperde Groenenhoek (ook onze volgende tegenstander in de kwartfinale van de beker) ons enthousiasme. Olvac deed er de week nadien nog een ferme schep bovenop: 1-5 en dit nadat we naast 3 clean sheets, telkens maar 1 tegendoelpunt incasseerden. Ook VDP hield nog gelijke tred zodat verwacht kon worden dat onze verworven voorsprong zou slinken. Niets was minder waar want dichtste concurrent Olve volgde een identiek (brokken)parcours. En waar wij ons herpakten op Oxaco-Boechout, gingen zij nogmaals onderuit tegen VDP. Runner-up Olvac kon daarmee naaste bedreiger worden maar hekkensluiter Valaarhof zorgde voor een vooroorlogse stunt op Mariënborg (6-9!). Daarmee kronen onze fanions zich verdiend tot HERFSTKAMPIOEN, met toch een redelijke marge op de concurrentie. Proficiat! Toch zal het zaak blijven om de focus de rest van het seizoen te behouden. Wat zou het een opsteker zijn mochten wij onze 50ste verjaardag extra glans kunnen geven met een titel (de eerste in onze clubgeschiedenis in de hoogste reeks).

In de hoogste reservenreeks staat er geen maat op St. Job. Met het maximum der punten (ook op De Zeurt wonnen zij, met 2-3) lijkt de concurrentie veroordeeld tot de strijd om the best of the rest. En voorlopig is dat onze 2de ploeg, die naast het aangehaalde verlies ook nog 2 gelijke spelen moesten toestaan. Enkel Olve en Ossmi vormen momenteel nog een reële bedreiging want Valaarhof (5de) volgt al op 13 punten.
Na een eerder moeizame start (10 op 21) pakte onze 3de ploeg 6 zeges op rij (telkens met sprekende cijfers) waardoor ze naar de 3de plaats opklommen (virtueel zelfs 2de). Cantincrode lijkt een onoverbrugbare kloof geslagen te hebben. VDP, Simikos en Valaarhof geven mekaar tot op heden weinig toe in de strijd om de 2de plaats. Dus ook hier spanning troef.

Onze drie overige reservenploegen wisselen winst en verlies af zodat zij in de middenmoot terug te vinden zijn.
In Reserven C1 leidt Koningshof de dans; zij moesten slechts 1 gelijkspel toestaan. Eind oktober/begin november kende onze 4de ploeg (res. C) zijn beter periode met 3 zeges op rij, maar de laatste 2 matchen kon die lijn niet verder doorgetrokken worden. De huidige 9de plaats is dus zeker nog voor verbetering vatbaar.
Ook in Reserven D1 manifesteert zich met Ossmi al een uitgesproken titelfavoriet, met een foutloos rapport. Onze 5de ploeg (res. D) zat met 16 op 27 comfortabel in de linkerkolom maar met 3 nederlagen op rij snakten zij naar de winterstop. Herpakken luidt de boodschap.

Leider Olvac had op de slotdag niet veel overschot tegen onze 6de ploeg (res. E). Met een Arsenalscore namen zij de 3 punten mee. Echt succesrijk kon ons seizoen evenwel nog niet genoemd worden. Daarvoor was het te wisselvallig. Net als de 5de ploeg stranden zij momenteel op de 6de plaats.

Zelfs in de laagste veteranenreeks kunnen onze “oudjes” geen potten breken. En die uitdrukking mag je letterlijk nemen want de roep om versterking is groot. Wij prijken halverwege op een troosteloze 11de plaats. De zege tegen leider SAVA (waar het héén nog 7-0 werd!) kan een lichtpuntje zijn, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat hiervoor versterking nodig was van enkele “jongeren” uit de 3de en 4de ploeg.Goede start na de winterstop  van onze 1ste ploeg tegen 4de gerangschikte Ik Dien (3-0) waardoor wij comfortabel aan de leiding blijven. 2de (forfait) en 3de ploeg (vrij) kwamen niet aan spelen toe, waardoor laatstgenoemde zijn 3de plaats moest afstaan aan Groenenhoek.

Zowel onze 4de als 5de ploeg moesten de 2de gerangschikte in de ogen kijken. Geen van beiden kon voor de verrassing zorgen. Zowel onze 6de als veteranen stelden niet teleur tegen respectievelijk Helderhoek en rode lantaarn Ik Dien.

 

SPORTIEF OVERZICHT DAMES/JONGE MEISJES

Naast vaste waarde Vremde (dat slechts 2 gelijke spelen moest toestaan) steken, met Driehoek en Cantincrode, enkele nieuwe namen hun neus aan het venster in de hoogste damesreeks. Ons A-team kende een eerder aarzelende start met slechts 1 zege (tegen “bronzen” Cantincrode) in de eerste 4 wedstrijden. Dan volgde een knappe reeks met 21 op 24. Enkel op Oxaco-Boechout werd met het kleinste verschil verloren. Half oktober stond ons kanon wel erg op scherp met liefst 38 treffers in 3 wedstrijden. Een podiumplaats is bij de eindafrekening dus zeker nog een optie.

Slechts 3 zeges op 9 wedstrijden voor onze Dames B die halfweg juist de helft van de punten van leider Den Orgel tellen. De 2 zeges op het einde van het jaar geven evenwel moed om na de jaarwisseling een klassementsverbetering (nu 8ste plaats) teweeg te brengen.
Onze beide meisjesteams komen uit in “kleine” reeksen en werkten dus al een volledige kalender af.

De reeks van onze meisjes U16A bestond zelfs uit slechts 6 ploegen waardoor tegen 4 van onze 5 tegenstandsters driemaal gespeeld werd. Wij eindigen tenslotte op de 3de plaats, maar niet zonder dat wij tegen de top 2 punten gesprokkeld hebben. Kampioen Loenhout won wel 2 van de 3 partijen maar moest toch 1 gelijkspel toestaan; vice-kampioen Berchem Sp. 2004 werd zelfs driemaal in de pan gehakt. Knap.

Vooral in de openingsmatchen betaalden onze meisjes U16B leergeld, maar nadien beten wij meer van ons af. Bewijs hiervoor de winst tegen Ik Dien, waar wij voordien nog een flinke pandoering van kregen. Ook de zege tegen vice-kampioen Alberta Schilde is verbazingwekkend. Uiteindelijk stranden wij op de 7de plaats, voor Vlug Vooruit U16B, waartegen wij 4 op 6 sprokkelden.

Belangrijkste nieuws is dat wij er een 3de jonge meisjesteam (U11) is bijgekomen. Hun 1ste wedstrijd tegen Groenenhoek was alvast een voltreffer gezien de positieve reactie van de thuisploeg die daags na de wedstrijd volgend bericht lieten bezorgen aan onze meisjes.

"Een dikke proficiat namens Groenenhoek voor de supertoffe match gisterenavond. Wij zijn heel blij dat we jullie tegenstrever mochten zijn voor jullie eerste competitiematch en dan nog 8 tegen 8 !

Alleen maar fantastische supporters, faire match en 2 ploegen die veel hebben gescoord. Enige minpuntje nog is dat Simikos-trainers volgende keer ook mee op foto worden verwacht."


De 2 overige meisjesteams kregen een nieuwe reeksindeling. Onze U16B kwamen nog niet aan spelen toe. Hun leeftijdsgenoten van het A-team wonnen overtuigend van Vlug Vooruit en leiden samen met VDP en Loenhout dit nog prille klassement.

Onze Dames B waren vrij. Dames A wonnen met een clean sheet (3-0). Gecombineerd met het verlies van Driehoek tegen Cantincrode komen wij tot op 2 punten van de 2de plaats.

 

SPORTIEF OVERZICHT JEUGD

Enkel onze U21-ploegen spelen een “volwaardige” competitie. Alle jongere teams komen uit in “kleine” reeksen van 8 ploegen; na Nieuwjaar volgt dan een herindeling. Enkel voor de U15 en U17 wordt een klassement opgemaakt.

In de laatste 4 wedstrijden kreeg onze U21A de top 3 voorgeschoteld. Na de pijnlijke forfait (na een tumultueuze partij tegen Koningshof-3de) volgden 2 vrij evenwichtige partijen, waarin wij uiteindelijk toch de duimen moesten leggen tegen E. Zoersel (2de) en P.Hoevenen (1ste). Het jaar werd afgesloten met een waar doelpuntenfestival op Horendonk (6/6). Het potentieel is dus aanwezig om na de jaarwisseling ons puntentotaal van 7 op te krikken.

Door 3 algemene forfaits is de reeks van onze U21B gereduceerd tot 11. Wij zijn daarin autoritair leider met 7 punten voorsprong op Ossmi, de enige ploeg die ons op een gelijkspel hield. De 3de, Olvac, volgt reeds op 10 punten, zelfs met een match meer.

Na winst in de openingswedstrijd tegen Koningshof moesten onze U21C wachten tot de laatste wedstrijd van 2021 om nog eens een puntje te oogsten. Thuis tegen Oxaco-Boechout werd het 3-3, nadat de heenwedstrijd de week voordien slechts verloren werd met 2-1. De Boechoutenaren staan wel 4de, zodat wij zeker nog op meer mogen hopen.

Onze  U17 volgde vanop de 4de plaats de spannende ontknoping van de titelstrijd die beslecht werd in het voordeel van St.Martinus Halle, waar wij nochtans 4 punten tegen oogstten. Rapid eindigde 2de met evenveel punten. Zij wonnen wel tweemaal tegen ons. Op 1 punt volgt dan City Pirates Antwerpen. Onze thuiszege tegen hen ontaardde volledig waardoor wij voor de terugmatch bedankten.

De uitwedstrijd tegen Oxaco-Boechout (1-0) kost onze U15A de titel. De terugmatch werd gewonnen met 7-2! Eenzelfde verhaal tegen kampioen Rapid waar de heenmatch thuis met  5-6 verloren werd. In de return werden de Deurnenaren verpulverd (2-9). Al onze matchen eindigden trouwens op een monsterscore. Uiteindelijk sneuvelden wij op 1 punt van Rapid.

Onze U15B sluiten de voorbije competitie af met 2 monsterscores tegen Koningshof en ook Merksplas ging over de knie. Voor het overige was het dikwijls net niet, met een 5de plaats als gevolg. Alberta Schilde werd kampioen, maar ook zij hadden hun handen meer dan vol in beide ontmoetingen.

Geen enkel winstpuntje voor onze U15C, die spijtig genoeg ook driemaal forfait moesten geven. Hopelijk valt hier in 2022 wel wat aan te doen. Wij duimen alvast.

De reeksen van 8 kregen met Nieuwjaar een herindeling. In competitieverband betreft dit voor Simikos onze U15 en U17.
Onze U15 A en B wonnen allebei hun wedstrijd. Ondanks het verlies van onze U15C tegen Olse (3-1) overheerst toch een positief gevoel.
Onze U17 moesten in City Pirates Antwerpen hun meerdere herkennen (2-7).
Bij de U21 ging de competitie gewoon verder maar geen van onze 3 ploegen kwamen in actie. De A en C-ploeg waren vrij en N.Stabroek gaf forfait tegen onze B-ploeg, zodat wij stevig aan de leiding blijven.

 

BEKER VAN ANTWERPEN

Haast geruisloos, tussen de plooien door, betwisten onze seniors, veteranen en dames ook nog een bekercompetitie.

Onze seniors ontvingen FC Weitse Gans, de virtuele leider in Reeks D1. Toch niet te onderschatten want in de voorronde wipten zij Valaarhof (na strafschoppen). In de kwartfinale ontvingen wij op 2/1 Groenenhoek, dat in de vorige ronde Olve had uitgeschakeld en ook al in competitieverband een stevige klant bleek (1-1). Ook nu stond na de reguliere speeltijd een gelijkspel op het bord. Tot tweemaal toe konden de bezoekers een achterstand ongedaan maken in de slotseconden van zowel de 1ste als 2de speelhelft. In de strafschoppenreeks konden wij rekenen op een sterke Pär Schäfer die zowel de 1ste als 3de penalty pakte, waardoor wij aan 4 strafschoppen voldoende hadden om door te stoten.

In de bekercompetitie krijgt onze veteranenploeg een kwaliteitsinjectie van “jongeren” uit onze 3de en 4de ploeg. Daardoor verkijken de tegenstanders uit hogere reeksen zich wel eens op dat ploegje uit reeks E. Dit overkwam alleszins Bacwalde uit reeks B. Zij kregen immers een droge 1-6 rond de oren.
De volgende opdracht oogde nog zwaarder. Ossmi, de 3de in reeks A, had penalty’s nodig om ons te elimineren. Na 90’ stond het 2-2; in de strafschoppenreeks misten wij er één!

Nadat onze dames Vlug Vooruit geen schijn van kans lieten (5-0), werd met identieke cijfers gewonnen van Mortsel OG. Ditmaal doordat de thuisploeg forfait gaf. De tegenstander in de volgende ronde is voorlopig nog niet bekend.

 

LAVABEKER (jeugd)

De voorgaande jaren schreven wij ons in in één van de gewestelijke LAVA-bekers. Nu werd, speciaal voor ex-KVV ploegen een aparte LAVA-beker Geweest Recreatief in het leven geroepen. De ondermaatse belangstelling in elk van de reeksen zorgt voor een serieuze devaluatie van deze bekercompetitie. Vraag blijft dan ook of dit initiatief een lang leven beschoren is.

Bij de U11 (8 deelnemers) kwamen onze jongens zelfs niet in actie want Bacwalde gaf forfait. Op zaterdag 26/2 om 11u ontvangen wij in de halve finale Valaarhof.

Slechts 7 deelnemers bij de U13. Simikos werd vrij geloot zodat wij ook hier rechtstreeks naar de halve finale gaan. Tegenstander daarin is Bacwalde (ook op 26/2).

Onze U15 (7 deelnemers) is uitgeschakeld door N.Stabroek. Na een 3-3 in de reglementaire speeltijd misten wij één strafschop. De thuisploeg bleef foutloos.

SINTERKLAASFEEST

Gezien de heersende coronamaatregelen was het niet mogelijk om St. Niklaas in de traditionele setting te ontvangen. De Heilige Man was echter zo gecharmeerd door de jaarlijkse ontvangsten, dat Hij er toch aan hield om even langs te komen. Onze allerjongsten waren tijdens hun zaterdagtraining op 4/12 dan ook verrast toen ze vanop het achterterras begroet werden door de Sint, geflankeerd door 2 roetpieten. Nadat hij de trap was afgedaald, sprak Hij de kinderen toe. Het was het andermaal opgevallen dat op Simikos alleen maar brave kindjes rondlopen. Daarom mochten zij één voor één de Sint een handje komen geven. De pieten hadden voor ieder een zak lekkers bij. Nadien daagden de speelse pieten onze spelertjes uit voor een matchke. En hoewel bijgestaan door de trainers onderschatten zij de kwaliteit van onze jeugdige talentjes. Zij gingen immers ongenadig de boot in … waarschijnlijk per direct richting Spanje. Evenwel niet zonder ons te beloven volgend jaar terug langs te komen, hopelijk onder normale omstandigheden. Zij hebben dan alleszins nog de tijd om wat bij te trainen.

 

De 10 eerstvolgende activiteiten:

Activiteiten-kalender:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!