23 oktober 2022 10:30

Accommodatie

Fort van Merksem

Vandaag de topper tegen de ploeg die aan de leiding staat met 18 punten uit zes matchen (wij 16 uit 7 matchen).
De veel te ruime kern (20 kandidaat-spelers, terwijl er op het wedstrijdblad maar plaats is voor 18) noopten coach Gunther in overleg met ondergetekende tot een niet zo populaire beslissing: een beurtrol om niet mee te spelen.
Vier spelers waren de eerste "slachtoffers",zodat we toch nog met een ruime kern van 16 waren. Niet getreurd, iedereen komt aan de beurt.
Al meteen werd duidelijk hoe Atlanta het maximum van de punten behaalde. Zeer snelle en technisch onderlegde voorspelers zorgden al direct voor gevaar. Er viel zelfs na enkele minuten een doelpunt, maar dit werd door de correct fluitende scheidsrechter afgekeurd.
Pas na een tiental minuten speelden we ook mee.
Rond de 12 de minuut werd 1 van hun snelle spitsen gelanceerd en die trapte de bal naast Dave binnen.1-0.
Enkele minuten later trapte Stefan op de lat en de rebound van Kevin werd uitstekend gered door de alerte A-doelman.
20ste minuut: weer snelle aanval van Atlanta en 2-0.
22ste minuut: prima vrije trap van Koen, keeper redt en Kenny trapt de rebound tegen de paal.
25 ste minuut: weer mooie aanval en dito voorzet van Atlanta en de 3-0 was een feit.
JDC trapte vervolgens een enig mooie krulbal naar de kruising, maar de A-keeper kon er net bij.
Vlak voor de rust was Atlanta opnieuw te snel voor onze verdedigers en stonden de zware 4-0 cijfers op het denkbeeldige scorebord.
Afwisselende kansen voor beide ploegen dus, met een groot verschil: zij scoorden en wij niet.
Met volle moed en nieuw bloed begonnen we aan de tweede helft, maar kregen weer een lesje in efficientie
met nog twee tegendoelpunten: 6-0
We bleven knokken om toch minstens één tegendoelpunt te kunnen maken, maar het lukte niet.
Koen kreeg nog drie open kansen,maar de bal wou er niet in.
Terecht verloren van een betere ploeg, maar 6-4 had een correctere uitslag geweest.
Het terrein lag er hobbelig bij en bezaaid met eikels, maar dat kunnen we niet als verontschuldiging inroepen,
misschien wel als oorzaak van kwetsuren van Philip en Kevin.
Rechtzetting: het zetduiveltje sloeg toe in vorig verslag Niet Steven maar Stefan scoorde de zesde goal tegen Esvo.