Datum

20 november 2022 10:30

Accommodatie

Cmp: VK Simikos

Achttien vedetten op het wedstrijdblad (is het maximum dat er op kan),lekker fris voetbalweertje en Dirk De Ridder die de match in goede banen zal leiden. Alle ingrediënten aanwezig om de tegenstander, die een puntje achter ons staat, op afstand te houden en zo onze derde plaats voor de heenronde veilig te stellen.
We begonnen iets te laat aan de wedstrijd (administratie tegenpartij niet in orde) en de aandachtige toeschouwer zag al meteen dat LI maar met tien spelers op het veld stond. Iemand merkte wel op dat hun spits voor twee telde en ze dus toch met elf waren.
Hapje zou je dan denken, maar we moesten snel onze mening herzien.
De Zuid-Amerikaanse medeburgers begonnen zeer vinnig aan de match en speelden ons van het spreekwoordelijke kaske naar de muur. Sambavoetbal, gecombineerd met splijtende dieptepassen naar hogervermelde spits, zorgde voor eenrichtingsvoetbal. Na 10 minuten kregen we de 0-1 al binnen.
Gelukkig kwamen we daarna zelf toch ook meer in de match. Kansen van Ronny,Koen en Ivo werden echter niet benut.
Nadat LI eerst nog op de paal getrapt had, kregen we rond de 25ste minuut de tweede goal tegen na weerom een snelle aanval.
Vijf minuten voor de rust konden we dan toch ook scoren: een mooie pas van Olli naar Koen die alleen voor doel kwam, de keeper dribbelde en beheerst binnenlegde. 1-2 en rust.
Maar liefst 7 vervangers begonnen vol goesting aan de tweede helft.
Na vijf minuten trapte Antonio de 2-2 tegen de netten. Het was meer een mooi aangesneden voorzet, maar de bal  verdween in doel.
Lag het aan de wissels, of waren de Inca-krijgers moegestreden, maar Simikos was nu wel de betere ploeg.
Wim deelde in een duel nog een "hondenbeetje " uit aan een tegenspeler en toen waren ze nog met 9.
Ondanks alles bleven ze gevaarlijk tegenprikken en bij een van die uitbraken belandde de bal nog op de paal.
Bijna kwamen we achter tegen 9 spelers.
Gelukkig was onze net veertig geworden Krystian er als de kippen bij toen een botsende bal bij hem in de buurt van het penaltypunt belandde en hij die mooi met een halve omhaal binnenwerkte. 3-2 en boeken toe, want nog maar enkele minuten te spelen.
Drie punten binnen, maar de eerlijkheid gebied ons toe te geven dat het bloed, zweet en tranen gekost heeft om te winnen. Wat er zou gebeurd zijn als ze met voldoende spelers zouden geweest zijn, mogen we niet aan denken.