9 oktober 2022 14:30

Accommodatie

VK Kontich-Scaldis

Mooi weer, namiddagmatch en 14 spelers. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een leuk middagje van te maken en ons puntentotaal op te trekken. Veel gekwetsten en afwezigen in onze ruime kern; gelukkig konden we beroep doen op twee spelers van de derde ploeg, Nick Imler en Martijn Swaegers.
We kennen Kontich als een stevige ploeg die graag met diepe ballen de snelle spitsen lanceert, maar onze verdediging en doelman Dave lieten zich niet in de luren leggen.
Wij speelden vrij zenuwachtig en mooie combinaties bleven uit, mede door het toch wel erg hobbelige terrein.
Rond de 25 ste minuut werd Nick diep gestuurd, maar een interventie van een K-verdediger voorkwam het schot op doel, maar bracht ook Nick ten val. Deze bleef kermend liggen en moest met gekwetste knie met ambulance afgevoerd worden.
Iedereen even van zijn melk en het duurde even voor de match terug op gang kwam.
Vlak voor de rust kreeg Martijn de bal ter hoogte van de backlijn. Als ex-topschutter van de eerste ploeg aarzelde hij niet en knalde de bal hard in de linkerbenedenhoek. 0-1.
Na de rust hetzelfde spelbeeld tot een bedrijvige Johan DC een pegel op de lat trapte en de rebound over het doel schoot.
Rond de 20ste minuut bokste Dave een bal weg, maar die viel ongelukkig voor de voeten van een K-aanvaller die niet twijfelde en de 1-1 scoorde.
5 minuten later dweilde Ric de lijn af en gaf de bal mooi mee met Martijn, die overhoeks zijn tweede binnenknalde.1-2.
Kontich bleef aandringen en 5 minuten voor tijd kwam een K-speler alleen voor doel en zorgde voor de 2-2.
Al bij al een terechte uitslag van een spannende match.
De echtgenote van Nick wou niet onderdoen en schonk die nacht nog het leven aan een tweede dochtertje Mona.
Medeleven en felicitaties vanwege de ganse ploeg!